Legotillverkning

Modellteknik är inte en legotillverkare eller kontraktstillverkare i traditionell mening. Våra uppdrag består oftast av korta och medellånga serier eller enstyckstillverkning av avancerade och komplexa detaljer i olika typer av material.

Bearbetningen sker i vår moderna och avancerade maskinpark som innehåller en mängd 5-axliga fräsar och svarvar. Den automatiserade tillverkningen sker i två robotceller där robotar betjänar ett antal av våra 5-axliga maskiner.

Det innebär att vi kan erbjuda korta ledtider och obemannad tillverkning av komplexa detaljer dygnet runt i seriestorlekar upp till ca 1 000 detaljer per år.

Våra metoder och maskiner är anpassade för att på ett effektivt sätt hantera varierande seriestorlekar. Det flexibla palett- och referenssystemet ger oss möjlighet att snabbt flytta bearbetning mellan olika maskiner med mycket hög noggrannhet.

CAM-beredningen utförs av våra kompetenta operatörer direkt ute vid maskinerna.

Det betyder för dig som kund korta ledtider och snabba leveranser. Vi har lång erfarenhet av legotillverkning av prototyper, formande verktyg, fixturer och bearbetade komponenter. Vi ombesörjer även tilläggstjänster som härdning, ytbehandling och lackering. Montering av ingående komponenter utgör också en väsentlig del av vårt helhetsåtagande mot dig som kund. Vi är med dig hela vägen från idé till färdig produkt.