God Jul & Gott Nytt År!

unnamed.jpg

Inför kommande julledighet vill vi på Modellteknik tacka alla våra samarbetspartners för 2020, vi önskar er alla en riktig god jul och ett gott nytt år.

Vi kan precis som vår omvärld summera ett underligt år med mycket stort fokus på Corona och diverse åtgärder för att reducera dess negativa effekter.

Pandemin till trots har vi under året fått såväl nya ägare i form av XANO Industri, som tecknat flera strategiskt viktiga avtal med ett par av våra större kunder. Läs mer om detta nedan.

saab.jpg

Vi har tecknat nya avtal med Saab Dynamics och Saab Aeronautics!

Vi har signerat ett ramavtal med Saab Dynamics gällande leveranser under en period av 4-5 år. Det handlar om komplexa artiklar i korta serier.

Affären med Saab Dynamics är den enskilt största i Modelltekniks historia och vi är mycket stolta över att få förtroendet att leverera serieprodukter till Saab Dynamics.

Modellteknik har under året även blivit godkända för serieleveranser till Saab Aeronautics. Leveranserna består av komplexa artiklar i korta serier till framförallt Gripen F.

 

Ett annorlunda projekt

Ibland dyker det upp lite udda och roliga projekt, i detta fall på uppdrag av restaurang Brasseri Godot och i samarbete med formgivaren Eric Ericsson.

Uppdraget bestod i att konstruera och tillverka ett verktyg, för att pressa ljuslyktor av glas designade av Eric Ericsson. Med ringa erfarenhet av glastillverkning, blev det en del besök hos glasbruket för att ta reda på hur de ville ha verktyget och vilka parametrar som är viktiga vid glaspressning.

Största utmaningen låg i den detaljerade reliefen, där vi fått fräsa med mycket små verktyg för att få med alla detaljer. Både kunden och glasbruket är mycket nöjda med resultatet och lyktan finns för intresserade att köpa i samband med besök på restaurang Brasseri Godot.

gordon1.jpg

 

gordon2.jpg